Bavorské knedlíky

Bavorské knedlíky – výborná příloha nejen k masovým pokrmům!

8 polotvrdých rohlíků

1 větší cibule

100 g másla

20 lžic mléka

4 žloutky

4 hrsti hrubé mouky

4 hrsti strouhanky

hrst petrželky
sůl



Bavorské knedlíky – recept

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky.
Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na másle.


Žloutky rozkvedláme v mléce a zalijeme jimi pečivo, ke kterému jsme přidali opraženou cibulku. Dále přidáme hrubou mouku, strouhanku a najemno nasekané lístky zelené petrželky.


Směs důkladně promícháme, je-li příliš řídká, přidáme strouhanku, v opačném případě trochu mléka.
Navlhčenými dlaněmi pak tvoříme knedlíčky veliké asi jako pingpongový míček, které vaříme cca 4 až 5 minut ve vroucí osolené vodě.

Hotové bavorské knedlíky postačí jako příloha pro 4 osoby.