Bavorské knedlíky – výborná příloha nejen k masovým pokrmům!
8 polotvrdých rohlíků
1 větší cibule
100 g másla
20 lžic mléka
4 žloutky
4 hrsti hrubé mouky
4 hrsti strouhanky
hrst petrželky
sůl
Bavorské knedlíky – recept
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky.
Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na másle.
Žloutky rozkvedláme v mléce a zalijeme jimi pečivo, ke kterému jsme přidali opraženou cibulku. Dále přidáme hrubou mouku, strouhanku a najemno nasekané lístky zelené petrželky.
Směs důkladně promícháme, je-li příliš řídká, přidáme strouhanku, v opačném případě trochu mléka.
Navlhčenými dlaněmi pak tvoříme knedlíčky veliké asi jako pingpongový míček, které vaříme cca 4 až 5 minut ve vroucí osolené vodě.
Hotové bavorské knedlíky postačí jako příloha pro 4 osoby.