Bavorské knedlíčky

Výborná příloha k nejrůznějším pokrmům z masa, omáčkám aj.

8 polotvrdých rohlíků

1 větší cibule

100 g másla

20 lžíc mléka

4 žloutky

4 hrsti hrubé mouky

4 hrsti strouhanky

hrst nasekané zelené petrželky (lístky)

Bavorské knedlíčky – recept

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky.

Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na másle.

Žloutky rozkvedláme v mléce a zalijeme jím nakrájené rohlíky, ke kterým jsme přidali též opraženou cibulku. Dále přidáme hrubou mouku, strouhanku a najemno nasekanou petrželku.

Směs pečlivě promícháme, je-li příliš řídká, dodáme strouhanku, v opačném případě můžeme přidat trochu mléka. Navlhčenými dlaněmi pak tvoříme bavorské knedlíčky veliké asi jako pingpongový míček, které vaříme cca 4 až 5 minut ve vroucí vodě.