Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: dýně

Dýni si můžete vychutnat i na sladko

16. 9. 2023
| Žádné komentáře
| Sladká jídla

Dýně nám pomalu dozrávají a bude nastávat čas jejich sklizně. Jestli nevíte o jiném způsobu zpracování dýní, než je dýňová polévka, možná budete z našeho dnešního článku trochu překvapení. Dýně se totiž dá skvěle využít na sladko. Její přirozená chuť je poměrně sladká a zároveň se dá skvěle kombinovat. Naprosto skvělé jsou dýňové marmelády, které […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/sladka-jidla/" rel="category tag">Sladká jídla</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jablko/" rel="tag">jablko</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/marmelada/" rel="tag">marmeláda</a> Leave a comment

Také milujete dýni Hokaido?

21. 11. 2022
| Žádné komentáře
| Bábovky, buchty, Zeleninové
dyne hokaido

Podzim se již naplno hlásí o své slovo. Venku pomalu ale jistě začíná sychravé počasí, a to si přímo říká o nějaké dobré recepty z dýně. My vám dnes přinášíme pár ozkoušených receptů z dýně hokaido, které když uvaříte k obědu, či k večeři, od vaší rodiny rozhodně sklidíte velkou pochvalu. Pojďme se na ně podívat. POLÉVKA […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/sladka-jidla/babovky-buchty/" rel="category tag">Bábovky, buchty</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/zeleninove/" rel="category tag">Zeleninové</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hladka-mouka/" rel="tag">hladká mouka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hokaido/" rel="tag">hokaido</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mleko/" rel="tag">mléko</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mouka/" rel="tag">mouka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/smetana/" rel="tag">smetana</a> Leave a comment

Co všechno můžete v kuchyni vykouzlit z dýní?

25. 10. 2022
| Žádné komentáře
| Zelenina

Mohou být obrovské, vážit klidně třeba i deset kilo. Liší se barvami podle odrůdy, od bílé, zelené až po sytě oranžovou. V kuchyni patří k opravdovým pokladům, dají se z nich připravit spousty různých receptů na slano i na sladko. Řeč je o dýních. S vláknitým „nic“ můžete zhubnout V minulosti jsme znali většinou jenom dýňové kompoty z jídelen, jejichž […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/zelenina/" rel="category tag">Zelenina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a> Leave a comment

Tradiční dilema kuchařek: Kterou dýni oloupat?

22. 11. 2021
| Žádné komentáře
| Škola vaření, Tipy a triky

Na farmářských trzích, ale i na pultech supermarketů seženete mnoho druhů dýní. Věděli jste ale, že podle některých botaniků jde o ovoce? Všechny mají v podstatě stejné využití v kuchyni – a to od polévek po moučníky. Podle jakého klíče ale poznat, že dýni není nutné loupat a proč jednoduše neoloupat všechny? Dýňová slupka je plná vitamínů, […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/34/" rel="category tag">Škola vaření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hokkaido/" rel="tag">hokkaido</a> Leave a comment

Polévka z pečené dýně

16. 5. 2021
| Žádné komentáře
| Zeleninové
pecena dyne

To, že jsou polévky z pečené zeleniny naprosto skvělé, vědí zejména Francouzi. A právě jeden z francouzských receptů na polévku z pečené dýně vám přinášíme v dnešním článku. Možná se vám bude zdát, že předpečení zeleniny je poněkud zdlouhavé a možná i zbytečné. Ale opak je pravdou. Nahnědlý povrch dostane nepopsatelně dobrou oříškovo-karamelovou chuť. Zkuste […]

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/zeleninove/" rel="category tag">Zeleninové</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kremove-polevky/" rel="tag">krémové polévky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vegan/" rel="tag">vegan</a> Leave a comment

Dýňová polévka se zeleninou

3. 10. 2009
| Žádné komentáře
| Ostatní polévky

125 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 100 g másla 250 g očištěné dýně 250 ml mléka 250 ml smetany sůl, pepř zelená petrželka

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/polevky/ostatni-polevky/" rel="category tag">Ostatní polévky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mleko/" rel="tag">mléko</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/smetana/" rel="tag">smetana</a> Leave a comment

Dýňové cookies

28. 1. 2009
| Žádné komentáře
| Dorty, zákusky

1 hrnek dýně 2 hrnky hladké mouky 3/4 hrnku másla 1,5 hrnku hnědého cukru 2 vejce 1 lžička vanilky 1,5 lžičky skořice 1/4 lžičky muškátového oříšku 1/4 lžičky ml. nového koření 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky sody 1/2 hrnku čokolády

Read More »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/sladka-jidla/dorty-zakusky/" rel="category tag">Dorty, zákusky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cokolada/" rel="tag">čokoláda</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hladka-mouka/" rel="tag">hladká mouka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/muskatovy-orisek/" rel="tag">muškátový oříšek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vanilka/" rel="tag">vanilka</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 3 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (43)
  • Koření a bylinky (20)
  • Maso (611)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (149)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (45)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (58)
    • Alkoholické koktejly (32)
    • Káva (8)
    • Nealkoholické koktejly (7)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (2)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (3)
  • Ostatní (148)
  • Ostatní jídla (394)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (17)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (39)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (93)
  • Polévky (206)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (47)
  • Škola vaření (7)
  • Sladká jídla (252)
    • Bábovky, buchty (119)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (56)
  • Snídaně (3)
  • Studená kuchyně (271)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (82)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (72)
  • Tipy a triky (42)

RSS Príma receptář.cz

  • Bramboráky, vynikající česká klasika: Už jste zkusili ty se sýrem či medem? 15. 9. 2023
    Bramboráky, ty skvělé placičky z hrubě nastrouhaných brambor, jsou jedním ze symbolů české kuchyně. Jejich křupavá vnější vrstva a jemně pikantní chuť učinily z bramboráků oblíbenou pochoutku nejen mezi Čechy, […] Příspěvek Bramboráky, vynikající česká klasika: Už jste zkusili ty se sýrem či medem? pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Vejce: Snadné způsoby, jak oddělit žloutky od bílků 12. 9. 2023
    Vejce je mnohem víc než jen součást našich snídání: Je také základní složkou mnoha receptů na dezerty a je vzácným příkladem síly v jednotě a rozdělení. Mnoho receptů vyžaduje celá […] Příspěvek Vejce: Snadné způsoby, jak oddělit žloutky od bílků pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Byla letošní houbová úroda štědrá a vy nyní nevíte, co s větším množstvím dělat? Zkuste ho nasušit, zavařit či zamrazit! 1. 9. 2023
    Každoroční houbová sezóna je významným okamžikem pro každého milovníka houbaření, který se těší z návratu do přírody a sběru svých oblíbených houbiček. Ať už jste začátečník nebo zkušený houbař, letošní […] Příspěvek Byla letošní houbová úroda štědrá a vy nyní nevíte, co s větším množstvím dělat? Zkuste ho nasušit, zavařit či zamrazit! pochází z Príma […]
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny vejce Vepřové maso zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2023. Powered by WordPress