Maďarské kedlubny
Kedlubny 1 cibule máslo sůl sladká mletá paprika 2 – 3 lžíce (podle chuti) rajčatový protlak 1 středně velký brambor hovězí vývar (může být z kostky)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Kedlubny 1 cibule máslo sůl sladká mletá paprika 2 – 3 lžíce (podle chuti) rajčatový protlak 1 středně velký brambor hovězí vývar (může být z kostky)
1 celer 1 cibule kousek slaniny 1/4 lžičky sladké papriky 1 stroužek česneku 2 lžíce strouhaného chleba 75 ml bílého vína sůl, majoránka
4 – 5 králičích stehen 100 g másla 2 dl mléka 1 dl šlehačky 50 g slaniny 50 g mrkve 50 g petržele 1 citron 100 g cibule sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření bobkový list, tymián 3 dl vývaru (může být i z kostky) tuk na osmažení stehen 1 lžíce hladké mouky […]
Chutné, rychlé, navíc lze připravit den předem a takto upravit můžete i jiná masa (kuřecí, králičí) 800 – 1000 g libového vepřového masa 1 lžička soli 1 lžička moučkového cukru 1 lžička worcesteru 1/2 lžičky kari koření 2 lžičky solamylu 2 větší cibule 2 lžíce oleje 2 žloutky podle chuti feferonky nebo chilli koření trochu […]
400 g čerstvých hub 2 cibule 40 g sádla sůl, mletý pepř, mletý kmín 250 g rýže 1 lžíce oleje mletá červená paprika 2 mrkve 1/2 celeru masový vývar (z kostky masoxu)
250 g špaget 500 g mletého masa strouhaný sýr na posypání porcí 1 lžíce olivového oleje 1 cibule 1/2 hrnku nakrájené karotky 3 stroužky česneku 1 lžíce rajčatového protlaku sůl, pepř mletý 1/2 plechovky sekaných rajčat 1/2 hrnku bílého suchého vína
120 g hrubé krupice 1 l mléka 1 cibule tuk strouhaný sýr sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress