250 g špaget
500 g mletého masa
strouhaný sýr na posypání porcí
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1/2 hrnku nakrájené karotky
3 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl, pepř mletý
1/2 plechovky sekaných rajčat
1/2 hrnku bílého suchého vína
Špagety s boloňským masem – recept
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a nakrájenou karotku, přidáme mleté maso a opékáme, až není maso růžové.
Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přidáme víno a sekaná rajčata i se šťávou a vaříme na mírném ohni za občasného zamíchání.
Špagety uvaříme podle návodu.
Boloňské maso podáváme na špagety a zdobíme strouhaným sýrem.
TIP
Uvaříme-li si špagety s boloňským masem z dvojnásobné dávky, můžeme si část uložit v uzavřené krabici do lednice, kde nám spolehlivě vydrží týden.