4 – 6 porcí mořské štiky
4 rajčata
2 – 3 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 dl bílého vína
sůl, pepř
bazalka
olej
citrón
Štika s rajským přelivem – recept
Porce štiky osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce.
Pak jednotlivé porce zprudka po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji v pánvi a potom k opečeným rybám přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit.
Rajčata zbavíme slupky, nakrájíme na kousky a přidáme na zpěněnou cibuli, posypeme bazalkou, dochutíme solí a pepřem a pod pokličkou dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
Je-li přeliv (omáčka) stále moc tekutý, můžeme jej zahustit trošičkou hladké mouky.
Nakonec přidáme bílé víno a 2 – 3 minuty povaříme a štika s rajským přelivem je hotová.
Rybu podáváme s vařenými brambory.