A jsme tu opět s praktickými radami, které někomu z vás mohou přijít někdy vhod…..
Vylepšená drobenka.
Klasickou drobenku vylepšíme, když do ní přidáme trochu medu. Po zapečení bude povrch moučníku pěkně křupavý.
Štiplavost čerstvého křenu zmírníme, když ho těsně před strouháním nahřejeme v teplé vodě.
Abychom zabránili připálení nadrobno nakrájené cibulky, před smažením ji lehce vyválíme v mouce. Po osmažení bude krásně zlatavá.
Ochucení masa.
Smíchejte strouhanku s trochou olivového oleje a přidejte hodně nasekaných čerstvých natí. Touto směsí potřete maso asi půl hod. před dopečením.
Do těsta na bramboráky je lepší dát cibuli osmaženou než syrovou, dodá bramboráku výraznější chuť.
Aby tvarohová náplň při pečení nevytekla, přimícháme do náplně balíček pudinkového prášku.
Opékané brambory (z trouby nebo pánve) po přípravě posypeme trochou mouky, budou krásně křupavé.
Aby se těsto při zpracovávání nelepilo na ruce, potřeme je trochou oleje.
Moučníky nebo dezerty, které zakončujeme polevou, je lepší pod polevu natřít použitou náplní nebo marmeládou. Zaplníme tak póry a nerovnosti moučníku. Poleva pak bude hladká a nebude tolik praskat.
Koláče a buchty z kynutého těsta vydrží déle čerstvé, když při zadělávání těsta přidáme i trochu měkkého tvarohu, bude stačit 1 lžíce.
Brambory budou rychleji uvařené, přidáme-li do vody plátek másla.
Zkuste do guláše a jiných tmavých omáček přidat místo klasické zásmažky trochu strouhanky. Výsledek bude stejný, ale chutnější.
Aby připravená jíška nedělala v jídle hrudky, předem ji osolíme
Těstíčko na obalování řízků, sýru nebo zeleniny bude mnohem nadýchanější, když k němu přidáme trochu prášku do pečiva.
Aby bylo těsto na bábovku kypřejší, přidáme do těsta trochu rumu nebo oblíbeného koňaku.
Aby se palačinky při pečení netrhaly , stačí, když zaděláme těsto studeným mlékem nebo vodou.
Zápach vnitřností
Ledvinky, játra a zvěřina mají specifický pach, kvůli kterému je mnoho lidí nejí.. Když však maso namočíme přes noc do mléka, nejen že bude krásně vonět, ale bude i velice křehké.