Smažená drůbeží játra s bylinkami

400 g drůbežích jater
3 vejce
60 g hladké mouky
30 g škrobové moučky (solamyl)
2 lžíce piva
olej na smažení
1 citrón
sůl
petrželka( nebo roketa, kerblík, řeřicha, libeček, celer, šalvěj)

Smažená drůbeží játra s bylinkami – recept

Játra očistíme, omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Bylinky opláchneme a část jich rozsekáme. Čistá játra posypeme nasekanými bylinkami.
Vajíčka trochu osolíme a našleháme, postupně do nich zamícháme mouku a škrob, přidáme pár kapek oleje. Podle potřeby zředíme pivem nebo zahustíme moukou. Těsto musí být zahoustlé tak, aby jen zvolna stékalo ze lžíce. Vše necháme krátce odpočinout.
Olej předehřejeme na pánvi a játra lehce omočíme v těstíčku. Zvolna je pak usmažíme dozlatova. Smažená játra dáme odkapat na papírový ubrousek a rychle osmažíme ještě ve zbytku těsta zbylé bylinky. Usmažené bylinky i játra pokapeme citrónem.

Smažená drůbeží játra s bylinkami podáváme s „pánskými bramborami“ a nakrájenými rajčaty. Pánské brambory si připravíme tak, že oloupané malé brambory dáme do vroucí osolené vody, a po cca 10 – 15 minutách, když už jsou brambory téměř uvařené, tak je slijeme, přidáme máslo a velice zvolna je dodusíme na másle.