Rolády z mletého masa s klobásou

500 g mletého masa (hovězí+vepřové)
4 klobásy (nejlépe ostravské)
1 vejce
1 větší cibuli
2 lžíce strouhanky
hrst petrželové natě
sladká mletá paprika
mletý pepř, sůl
2 lžíce hořčice
4 dlouhé plátky slaniny
2 lžíce oleje nebo sádla
2 lžíce kečupu

Rolády z mletého masa s klobásou – recept

Do mletého masa přidáme strouhanku, mletou papriku, pepř, vejce, jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať a všechno dobře promícháme. Z masové směsi pak vytvarujeme 4 širší oválné placičky, které potřeme hořčicí, položíme na každou z nich klobásu a dobře zavineme do rolády. Každou roládu pak stočíme do plátku slaniny a zapíchneme špejlí.

Rolády z mletého masa s klobásou vložíme do sádlem vymaštěného pekáče, podlejeme trochou horké vody a pečeme při 180° C asi 30 minut. Před dopečením rolády zakápneme kečupem a ještě chvíli zapečeme.