Plněná hnízda

Výborný, navíc i oku lahodící oběd z mletého masa a zeleniny!

500 g mletého masa
1/2 cibule
3 lžíce vegety
3 lžíce strouhanky
1 vejce
olej na vymaštění pekáče
šťávu z 1/2 citrónu
1 mrkev
2 – 3 rajčata
nakládaný květák (4 – 6 růžiček)

Plněná hnízda – recept

Mleté maso, cibuli, vegetu, strouhanku a vejce smíchejte a rozdělte na 6 částí, ze kterých vytvarujte malé bochníčky. Uprostřed každého udělejte jamku a takto upravené maso ( bochníčky) vložte do vymaštěného pekáče, podlijte 2 dl vody a v troubě upečte.

Hotová plněná hnízda podávejte horká.

Do každé jámky dejte půlku na malé kousky pokrájeného rajčete, růžičku nakládaného květáku a kopeček strouhané mrkve pokapané citrónovou šťávou. Pro větší barevnost můžete přizdobit i kousíčkem petrželkové natě.

Plněná hnízda podávejte s jakkoliv upravenými brambory.