Smažené květákové placičky
1 menší květák 6 lžic polohrubé mouky 6 lžic mléka 2 žloutky a sníh ušlehaný ze 2 bílků sůl, pepř olej na smažení
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 menší květák 6 lžic polohrubé mouky 6 lžic mléka 2 žloutky a sníh ušlehaný ze 2 bílků sůl, pepř olej na smažení
750 g syrových nastrouhaných brambor 250 – 300 g hrubé mouky 2 vejce lžička drceného kmínu, špetka soli
1 zaječí hřbet 200 ml červeného vína 2 lžičky maizeny, pár kapek octa 100 ml smetany 60 g sádla 1/2 lžičky soli pepř a tymián
250 ml zakysané smetany 10 lžic polohrubé mouky 2 vejce 120 g šunkového salámu vcelku 3 lžíce strouhaného sýra olej, sůl
1 naporcovaný králík (asi 1,5 kg) 100 g másla, 3 lžíce rostlinného oleje 1 střední cibule (nakrájená) 1 lžíce másla (rozetřené se lžící hl. mouky) hrst mletých vlašských ořechů šťáva z půlky citrónu 1 žloutek rozmíchaný s 200 ml smetany sůl a pepř na dochucení
800 g vepřové panenky 1/4 lžičky pepře trochu hladké mouky 40 g másla 1 lžička soli 1/2 lžičky masoxu 1/8 suchého bílého vína 1/8 litru smetany
4 staré rohlíky 2 vejce mléko klobása olej, sůl, koření
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress