Marinovaný kapr

Na marinovaném kapru si pochutnáte nejen o svátcích…..

1 kapr (asi 1,5 kg)
olej
cibule
hladká mouka

Na nálev:

vinný ocet svařený s vodou v poměru1:1
2 bobkové listy
10 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
špetka tymiánu
1 hřebíček
plátek citrónu

Marinovaný kapr – recept

Očištěného kapra nakrájíme na úhledné dílky, osolíme a hodně obalíme v mouce. Obalené rybí kousky pak na oleji opečeme po obou stranách.
Do nádoby se širokým dnem dáme na plátky nakrájenou cibuli a na ni opečenou rybu střídavě s plátky cibule.
Na rybu nalejeme uvařený s t u d e n ý nálev a necháme v chladničce zhruba 3 dny uležet.

TIP

Marinovaný kapr může být podáván jako lehký předkrm. Pro slavnostnější příležitosti jej můžete upravit na mísu a přelít několika lžícemi mléka zředěnou majolkou, ozdobit zeleninou, cibulkou apod.