Maďarské klobásy

6 kg vepřového plecka
3 kg bůčku b.k.
1 kg hovězího masa (pojiva)
70 g pepře
10 g drceného kmínu
100 g mleté papriky
20 g rychlosoli
190 g soli
150 g česneku
20 g pálivé papriky
střeva

Maďarské klobásy – recept

Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky, bůček umeleme na mlýnku s hodně velkými otvory. Hovězí maso jako pojivo umeleme najemno a promícháme je s trochou vody asi 1/4 až 1/2 l na hustou, lepivou kaši.
Všechno dáme do velké nádoby, přidáme koření a důkladně prohněteme, až vznikne stejnoměrná, lepivá hmota.
Necháme ji 3 – 4 dny v chladu uležet, pak plníme do střev a vyrobené maďarské klobásy udíme.

Dobrou chuť!