Mrkvová bábovka

Zaručeně chutná!

450 g polohrubé mouky
500 g cukru krupice
prášek do pečiva
trochu mleté skořice
350 ml oleje
250 g mletých ořechů
250 ml jablečného džusu
3 mrkve
4 vejce

Mrkvová bábovka – recept

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře promícháme. Mrkev najemno nastrouhanou smícháme s olejem, rozšlehanými vejci, ořechy a jablečným džusem a postupně ji vmícháme do mouky s cukrem, pečicím práškem a skořicí.
Těsto pak vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170° C asi hodinu (až hodinu a čtvrt).
Protože každá trouba peče jinak, je dobré udělat zkoušku – zapíchnout špejli do středu bábovky, a pokud po vytažení zůstane čistá, je mrkvová bábovka upečená.