Kuřecí řízky s křenem a koprem

4 kuřecí řízky
sůl, pepř
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 cibule
1 kostka zeleninového bujonu
200 ml 12% smetany
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
2 lžíce kopru

Kuřecí řízky s křenem a koprem – recept

Na lžici másla a lžíci oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Vložíme na ni osolené a opepřené kuřecí řízky, z obou stran je lehce opečeme a podlijeme vodou. Přidáme rozdrobenou kostku zeleninového bujonu a dusíme doměkka.
Ve smetaně rozšleháme lžíci hladké mouky a směs nalijeme k masu. Přidáme jemně nastrouhaný křen, promícháme a ještě krátce povaříme. Nakonec vmícháme nasekaný kopr a podle chuti přisolíme a opepříme.

Kuřecí řízky s křenem a koprem můžeme podávat jak s vařenými brambory, tak těstovinami či rýží. Chutnají výborně!