Králík na smetaně s houbami

1 králičí zadek
sůl, mletý pepř
4 lžíce oleje
1 menší cibule
150 g hub
1 dl bílého vína
masový vývar
30 g hladké mouky
4 dl kyselé smetany

Králík na smetaně s houbami – recept

Králičí zadek vykostíme, nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Pak přidáme na plátky nakrájené houby, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.
Poté podlijeme vínem, masovým vývarem a udusíme doměkka.
Když je maso měkké tak ho vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, povaříme a přecedíme, vložíme maso a prohřejeme. Nakonec ochutíme kyselou smetanou.

Králík na smetaně s houbami chutná s klasikou, t.j. s knedlíkem, příp. dušenou rýží.