Čínská pečeně

vepřové maso (libové)
sardelové máslo
1 velká cibule
několik zrnek pepře a nového koření
1 menší bobkový list
kousek citrónové nebo pomerančové kůry
kyselá smetana
hladká mouka

Čínská pečeně – recept

Libové vepřové maso potřete sardelovým máslem, vložte do kastrolu (pekáče), přidejte na plátky rozkrájenou cibuli, zrnka pepře a nového koření, bobkový list a citrónovou kůru a mírně podlijte vodou.
Když je maso měkké, vyndejte je (udržujte v teple) a na ostatní přilijte podle potřeby vodu a nechte hodně povařit. Potom v kyselé smetaně rozkvedlejte přiměřené množství mouky a zahustěte. Vše ještě chvíli povařte a pak přeceďte na připravené nakrájené maso.
Čínská pečeně chutná znamenitě, můžete ji podávat s vařeným nebo opečeným bramborem.

Dobrou chuť!