Beskydský jehněčí guláš

600 g jehněčího (nebo mladého skopového) masa
2 lžíce oleje
50 g slaniny
2 cibule
sůl, pepř
1 lžička sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
100 g rajského protlaku
300 ml vývaru nebo vody
2 barevné papriky
2 naťové cibulky

Beskydský jehněčí guláš – recept

Maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno pokrájené cibule, přidáme připravené maso, lehce ho opečeme, pak osolíme, opepříme, podle potřeby podlijeme a zvolna dusíme do poloměkka.
Šťávu vydusíme na tuk, pak maso poprášíme hladkou moukou, znovu opečeme, posypeme sladkou mletou paprikou a promícháme.
Přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem nebo vodou, promícháme a zvolna dusíme, až je maso měkké. Nakonec do guláše vmícháme nudličky papriky, kolečka naťové cibulky a krátce podusíme.

Beskydský jehněčí guláš podáváme s chlebem, rýží nebo brambory.

TIP

Chceme-li mít beskydský jehněčí guláš pikantnější, přidáme spolu s rajským protlakem i 1 pokrájenou feferonku.