Krůta s mandlovou nádivkou

1 krůta
sůl
100 g slaniny
80 g másla

Nádivka:

100 g másla
3 žloutky
sůl, muškátový květ
5 housek
mléko
50 g mandlí
2 dl smetany
sníh ze 2 bílků

Krůta s madlovou nádivkou – recept

Z dobře očištěné, vykuchané krůty odstraníme ze stehen šlachy. Potom krůtu protáhneme proužky slaniny, osolíme, naplníme nádivkou a sešijeme.
Pečeme ji na másle a na slanině rozkrájené na kostičky nejprve zvolna přikrytou pekáčem, poléváme ji šťávou (výpekem) a horkou vodou. Ke konci pečení ji odkryjeme a upečeme dozlatova.

Nádivku si připravíme tak, že v misce utřeme máslo se žloutky, osolíme, přidáme oloupané na nudličky rozsekané mandle, trochu muškátového květu a pak lehce vmícháme housky nakrájené na kostičky namočené v mléce a vymačkané, smetanu a nakonec pevný sníh z bílků.

Dobrou chuť!