Na marinovaném kapru si pochutnáte nejen o svátcích…..
 1 kapr (asi 1,5 kg)
 olej
 cibule
 hladká mouka
Na nálev:
 vinný ocet svařený s vodou v poměru1:1
 2 bobkové listy
 10 kuliček celého pepře
 5 kuliček nového koření
 špetka tymiánu
 1 hřebíček
 plátek citrónu
Marinovaný kapr – recept
 Očištěného kapra nakrájíme na úhledné dílky, osolíme a hodně obalíme v mouce. Obalené rybí kousky pak na oleji opečeme po obou stranách.
 Do nádoby se širokým dnem dáme na plátky nakrájenou cibuli a na ni opečenou rybu střídavě s plátky cibule.
 Na rybu nalejeme uvařený s t u d e n ý nálev a necháme v chladničce zhruba 3 dny uležet.
TIP
Marinovaný kapr může být podáván jako lehký předkrm. Pro slavnostnější příležitosti jej můžete upravit na mísu a přelít několika lžícemi mléka zředěnou majolkou, ozdobit zeleninou, cibulkou apod.