Zeleninové lívanečky se salámem

600 g očištěné míchané zeleniny (mrkev, hrášek, kapusta, květák, kedlubny apod.)
kousek cibule
100 g salámu
30 g másla
3 vejce
5 lžic polohrubé mouky
koření karí, pepř, sůl
tuk na smažení

Zeleninové lívanečky se salámem – recept

Očištěnou zeleninu pokrájíme na malé kousky, vložíme ji na pokrájenou, na másle zpěněnou cibuli, osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka ( až je všechna voda odpařená). Necháme vychladnout.
Do prochladlé zeleniny vmícháme salám pokrájený na kostičky a vejce rozšlehaná s moukou. Těsto vkládáme lžící do rozehřátého tuku a zeleninové lívanečky se salámem usmažíme po obou stranách.

Hotové lívanečky podáváme s vařenými brambory, s kečupem nebo tatarskou omáčkou a s hlávkovým salátem.