Klobásové rohlíky

1 sáček směsi pro bramborové knedlíky Vitana
3,5 dl vody
3 vejce
50 g hladké mouky
200 g klobásy
50 g tvrdého sýra
hladká mouka na vyválení
olej na smažení

Klobásové rohlíky – recept

Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, dvěma vejci a moukou a necháme 5 minut nabobtnat.
Potom krátce vypracujeme těsto, rozválíme je na tenký plát, nakrájíme na obdélníky, poklademe je klobásou pokrájenou na hranolky smíchanou se strouhaným sýrem, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a těsto stočíme do válečků.
Okraje dobře přitiskneme a válečky usmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji
Hotové klobásové rohlíky ihned podáváme, vhodnou přílohou je dušené zelí.