250 g bílých fazolí
40 g sádla
kousek cibule
20 g hladké mouky
šálek smetany nebo mléka
mletá paprika
vývar z masoxu
sůl
Fazole na paprice – recept
Přebrané fazole propláchneme několikrát ve vodě, zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Pak je v téže vodě (nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut) uvaříme doměkka. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme mouku, osmažíme, vmícháme mletou papriku a po zpěnění zalijeme vlažným vývarem i vývarem z fazolí. Rozšleháme, chvilku povaříme, přilijeme smetanu (mléko), osolíme a dobře provaříme. (Nejméně 20 minut).
Potom přidáme ocezené fazole, přisolíme a ještě krátce povařímel
Fazole na paprice jíme s chlebem.