Závin s mletým masem

1 listové těsto
300 – 400 g mletého masa
2 vejce
sůl, pepř, majoránka
hrst strouhanky
4 stroužky česneku
1 – 2 lžičky hořčice

Závin s mletým masem – recept

Mleté maso smícháme s 1,5 vajíčkem, strouhankou, solí, pepřem a majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a hořčici. Všechno dobře propracujeme.
Na pomoučeném válu rozválíme listové těsto na tenký plát (můžeme si jej rozdělit na 2 díly) a rovnoměrně na plát rozetřeme připravenou masovou směs – od okrajů plátu necháváme asi 1,5 – 2 cm volné. Zabalíme do závinu. Závin s mletým masem potřeme rozšlehanou půlkou vajíčka.
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C, asi po 10 min. pečení zmírníme na 170°C a asi ještě 25 min. pečeme.
Hotový závin s mletým masem můžeme poprášit mletou paprikou, podáváme jej s čerstvým hlávkovým salátem nebo s oblouhou z čerstvé zeleniny.