Výborné italské špagety

Špagety AGNESI (italské, jsou si dražší než naše, ale také chutnější)
1 cibule
olej
1 rajčatový protlak
250 g vepřového libového masa
3 rajčata
1 stroužek česneku
100 g strouhaného sýra
sůl, pepř, koření na špagety

Výborné italské špagety – recept

Do kastrolu dáme olej a na něm zpěníme najemno nakrájenou cibulku, po zpěnění přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme rajský protlak a oloupaná, pokrájená rajčata a vaříme dokud není maso měkké. Potom přidáme prolisovaný česnek, ochutíme, popřípadě zahustíme solamylem, ale nemusíme.
Mezitím si uvaříme špagety – do hrnce dáme vodu, sůl a olej a jakmile voda začne vařit, vložíme špagety, zamícháme aby se neslepily a přivedeme k varu.
Po uvaření výborné italské špagety scedíme, nakládáme na talíře , přidáme masovou směs a posypeme sýrem.

Dobrou chuť!