Voňavý vepřový řízek

4 plátky vepřové kýty
2 tvarůžky
sůl, pepř
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení

Voňavý vepřový řízek – recept

Plátky masa naklepeme, lehce osolíme, opepříme a položíme na ně plátek (podélně překrojíme) tvarůžku. Potom plátek masa přeložíme, okraje zaklepeme a obalíme jako řízek v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Na pánvi si rozpálíme olej a každý řízek obalený již v trojobalu (hl. mouka, vejce, strouhanka) před smažením protáhneme v rozšlehaném vejci a rychle dáme na pánev. Budete mile překvapeni výsledkem, řízek bude nadýchanější, chutnější.
Voňavý vepřový řízek podávejte s bramborovými hranolky.

Dobrou chuť!