Vinařský hovězí guláš

3 cibule
50 g slaniny
600 g předního hovězího masa
2 – 3 lžičky hladké mouky
6 dl vývaru
bobkový list, tymián, nové koření, celý pepř, sůl
1 dl bílého přírodního vína
2 dl kysané smetany

Vinařský hovězí guláš – recept

Drobně pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na rozškvařených kostičkách slaniny, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, okořeníme bobkovým lístkem, troškou tymiánu, 1 – 2 kuličkami nového koření a pepře a uvedeme do varu, pak osolíme a dusíme pod pokličkou.
Při dušení vinařský hovězí guláš podlijeme vínem. Krátce před dohotovením přidáme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky.
Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme zpět na maso. Vinařský hovězí guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo s noky.