Jelení medailonky s omáčkou se zeleným kořením
8 plátků jeleního masa sůl, bílý pepř 80 g oleje 1 lžíce hladké mouky 1,5 dl vývaru z masa 1,5 dl červeného vína 5 lžic kysané smetany 1 lžička zeleného koření (petrželka, bazalka aj.)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
8 plátků jeleního masa sůl, bílý pepř 80 g oleje 1 lžíce hladké mouky 1,5 dl vývaru z masa 1,5 dl červeného vína 5 lžic kysané smetany 1 lžička zeleného koření (petrželka, bazalka aj.)
600 g čerstvých hub 70 g slaniny 1 cibule sůl 30 g hladké mouky mletá paprika masový vývar (může být i z masoxu) 1 lžíce rajčatového protlaku 250 ml kysané smetany podle chuti citrónová šťáva
400 g kysaného zelí klobása brambory 1/4 l kysané smetany 2 žloutky kousek másla 1 lžíce hladké mouky sůl
2 svazky petrželové nati 2 žloutky sůl krupice světlá jíška 1/2 l kysané smetany
500 g vepřové plece 2 lžíce sádla 1 cibule 1/4 lžičky kmínu 2 lžičky sladké papriky 600 g kysaného zelí 200 g kysané smetany 50 g slaniny nebo špeku 1 – 2 stroužky česneku 2 lžíce hladké mouky
1 cibule olivový olej 4 – 5 brambor sůl houby (sušené je třeba předem namočit) čerstvá event. sušená petrželka kysaná smetana
30 g másla 30 g hladké mouky 120 g šunky 1 dl kysané smetany 50 strouhaného sýra muškátový květ sůl 2 vejce tuk na smažení kysaná smetana na polití
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress