Vepřové po brněnsku

800 g vepřové pečeně b.k.
150 – 200 g žampionů
sůl, pepř
hořčice na potření plátků
2 vejce
strouhanka
1 cibule
olej na smažení

Vepřové po brněnsku – recept

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí a rozklepeme ve strouhance. Pak obalíme v rozšlehaném vejci a zprudka na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme.
Opečené plátky vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony nakrájené na plátky a krátce osmahneme.
Poté vložíme maso zpět, zalijeme přiměřeným množstvím vody a dusíme asi 20 minut.

Vepřové po brněnsku můžeme podávat s vařenými brambory a hlávkovým salátem nebo jen s trochou tatarské omáčky.