1 balíček želatiny
100 g měkkého salámu nebo šunky
5 vajec
majonéza – podle chuti
kapie a zelené olivy na zdobení
Vajíčková tlačenka – recept
150 ml vody přivedeme k varu a odstavíme. Želatinu vysypeme za stálého míchání do horké vody, po jejím rozpuštění přilijeme 250 ml studené vody (roztok získá optimální teplotu). Vlažnou želatinu smícháme s nakrájeným salámem, přidáme natvrdo uvařená a na kostičky nakrájená vejce a nakonec dochutíme majonézou.
Směs nalijeme do formy (např. srnčí hřbet) , kterou si můžeme podle vlastní fantazie vyzdobit, např. kolečky vajíčka, sterilované okurky, malými proužky kapie nebo pokrájenými olivami.
Naplněnou formu dáme ztuhnout do chladničky a pak může být vajíčková tlačenka nakrájená na plátky a servírována.
Dobrou chuť!