Vánoční cukroví – Masarykovo cukroví

Rychlé a chutné cukroví, které nemusíme rychle zkonzumovat.

180 g vlašských ořechů (lískových oříšků)

300 g hladké mouky

200 g másla

100 g cukru krupice

1 žloutek

Vánoční cukroví – Masarykovo cukroví – recept

Ořechy nejméně na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme na hrubší kousky. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, ze kterého pak vytvarujeme válečky takového průměru, jak malá chceme mít kolečka. Těsto na Masarykovo cukroví zabalíme do folie a necháme přes noc ztuhnout. Válečky pak krájíme na tenká kolečka a pečeme na pečícím papíře v předem předehřáté troubě na 150 °C.
Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.