Vajíčkové žabky

Na jejich přípravu můžete využít např. vykoledovaná vajíčka.

Natvrdo uvařená vejce
kousek salátové okurky
hřebíček
sůl, mletý pepř nebo mletá paprika
svazek pažitky nebo petrželky, řeřichy
čerstvá zelenina na oblohu (např. rajčata, zelená paprika, ředkvičky ap.)

Vajíčkové žabky – recept

Oloupaná natvrdo uvařená vejce u širší strany podřízneme, aby dobře „seděla“ a nekoulela se, špička by pak měla směřovat trošku nahoru (jako když sedí žabka). Ve špičce vajec uděláme ostrým nožem zářez, do kterého vložíme půl kolečka neloupané okurky (zelená část je vystrčená ze zářezu ven). Z hřebíčků uděláme žabičkám oči, povrch vajec mírně osolíme a posypeme mletým pepřem nebo paprikou. Žabky urovnáme na velký talíř nebo tác, obložíme je čerstvou zeleninou a ozdobíme celými sníkami pažitky, petrželkou a řeřichou.

Vajíčkové žabky jsou vtipným a oku lahodícím pohoštěním, které můžeme nabídnout s tatarskou omáčkou nebo jogurtovou omáčkou a s křupavým pečivem.