Vaječina na cibulce a slanině

vejce

slanina

cibule nebo pórek

olej nebo sádlo

sůl, pepř

Na oleji nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo tučnější uzené. Jakmile se slanina zatáhne (asi po 1 minutě) vmícháme osolené a rozmíchané vejce. Na mírném ohni mícháme tak dlouho, než vajíčka ztuhnou. Vaječinu můžeme ozdobit nasekanou petželkou nebo ještě lépe pažitkou, okořenit můžeme mletým pepřem. Podáváme s pečivem. Množství ingrediencí záleží jen na vaší chuti a hladu :-)


TIP


pikantní chuť dodá vaječině slzička octa vmíchaná těsně před dokončením

opatrně na solení – raději dosolte na talíři

vaječinu můžete nanést na chleba s hořčicí – pak je dobrá i studená

jemnější variantu vaječiny docílíte přidáním trochu mléka do rozmíchaného syrového vejce

vaječina je dobrá i jako náplň do masových rolád – místo vařeného vejce

vaječina se snese i s kečupem – zajímavá chuť