8 menších vepřových řízků nebo plátků kotlety
1 větší kyselejší jablko
citronová šťáva
1 lžička skořice
2 lžíce mletých vlašských ořechů
8 plátků pravé anglické slaniny
4 lžíce oleje
1 lžička grilovacího koření
1 lžíce medu
sůl, pepř
Sváteční plněné vepřové řízky – recept
Oloupané jablko nakrájejte na osminky, ty potřete citronovou šťávou, posypejte skořicí a vlašskými ořechy. Každý dílek posypaného jablka zabalte do plátku slaniny.
ňízky naklepejte na tenko, osolte, opepřete a na každý položte dílek zabaleného jablka, přehněte a sepněte masovými jehlami.
V hrnku rozmíchejte med s olejem a grilovacím kořením, směsí pak potřete naplněné řízky a pečte v troubě nebo na grilu. Během pečení potírejte povrch olejem.
Sváteční plněné vepřové řízky jsou vynikající, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Dobrou chuť!