Fazolová polévka
150 g suchých hnědých fazolí 100 g zeleniny (mrkev, celer, pór) 100 g uzeného vařeného masa nebo uzeniny tymián sůl 3 lžíce oleje 2 lžíce polohrubé mouky 1 lžička sladké papriky
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
150 g suchých hnědých fazolí 100 g zeleniny (mrkev, celer, pór) 100 g uzeného vařeného masa nebo uzeniny tymián sůl 3 lžíce oleje 2 lžíce polohrubé mouky 1 lžička sladké papriky
100 g vařeného uzeného masa (nebo šunky) 4 vejce 2 lžíce polohrubé mouky 1,5 dl mléka 50 g strouhaného sýra sůl bylinky (petrželka, pažitka, tymián aj.) tuk na vymazání formy
1 listové těsto (stačí 400 g) 1 cibule 30 g slaniny 200 g uzeného masa 1 sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí (750 ml) 4 – 5 lžiček cukru 1 lžička kmínu 2 vejce 200 g zakysané smetany 50 ml mléka pepř, sůl
600 g růžičkové kapusty 500 g uzeného bůčku nebo krkovičky 60 g másla 1 cibule 2 stroužky česneku sůl, pepř, vegeta 80 g strouhaného sýra
400 g prsních kuřecích řízků 150 g vařeného uzeného masa 1 cibuli 4 stroužky česneku 6 rajčat 2 lžíce olivového oleje 250 g rýže 400 ml kuřecího vývaru 120 g mraženého hrášku mletý černý pepř, sůl
400 g těstovin flíčky 300 – 400 g uvařené uzené maso 1/2 l mléka 3 vejce sůl tuk
500 g vařeného uzeného masa (bůček nebo krkovička) 5 rohlíků (nebo veka) 250 g krupičky 2 vejce 2 – 3 utřené stroužky česneku nakrájené mladé kopřivy (nebo jiné jarní bylinky) 1/2 l vývaru z uzeného masa sůl, pepř máslo na vymazání a strouhanka na vysypání plechu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress