Zapečené těstoviny se slaninou a zelím
1/2 kg kysaného zelí 1/2 kg těstovin (velké roury) 2 cibule 150 g uzené slaniny sůl, pepř mletý 2 kostky masového bujónu sádlo na vymaštění pekáče
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1/2 kg kysaného zelí 1/2 kg těstovin (velké roury) 2 cibule 150 g uzené slaniny sůl, pepř mletý 2 kostky masového bujónu sádlo na vymaštění pekáče
500 g hovězí kližky 70 g sladkokyselých okurek + trochu nálevu z nich 80 g mrkve 50 g petržele 1 cm silné kolečko ze středního celeru 100 g cibule 2 lžičky mleté sladké papriky 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 5 kuliček pepře špetka tymiánu sůl hovězí vývar sádlo 80 g uzené slaniny kousek […]
300 g růžičkové kapusty 2 stroužky česneku 1 cibule 80 g uzené slaniny asi 1 litr masového vývaru 40 g másla 1 lžíce mouky 150 ml smetany sůl, pepř, mletý kmín
Předkládám recept na šoulet, který jsem zdědil po své babičce a upravený maminkou a mnou do současné podoby. Šoulet je židovské jídlo, ale tento se recept se nedrží striktně pravidel ortodoxních košer pokrmů. Proto tedy „reformovaný šoulet“. hrst velkých tmavých fazolí (též nazývané becoky) 1 a půl cibule 2 – 3 stroužky česneku sádlo nebo […]
1 kg lesních hub (pevné druhy) 200 g uzené slaniny 2 velké cibule 2 velké bílé papriky 2 rajčata 3 stroužky česneku sůl, pepř, kmín drcený, paprika sladká i pálivá, šalvěj, tymián 3 dl zakysané smetany 2 dl červeného vína
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress