Polévka z růžičkové kapusty

300 g růžičkové kapusty
2 stroužky česneku
1 cibule
80 g uzené slaniny
asi 1 litr masového vývaru
40 g másla
1 lžíce mouky
150 ml smetany
sůl, pepř, mletý kmín

Polévka z růžičkové kapusty – recept

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a začněte ji smažit. Přisypte k ní najemno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Vše dohromady osmahněte, osolte a okmínujte. Přidejte kapustu, trochu ji poduste s osmahnutými ingrediencemi a zalijte masovým vývarem (může být i vývar z kostky masoxu).
Z másla a mouky udělejte světlou jíšku, rozřeďte ji malým množstvím studené vody, dobře rozmíchejte a vlijte do polévky. Poté do smetany přilijte naběračku horké polévky, promíchejte a pak vše vlijte do hrnce a důkladně povařte.

Polévka z růžičkové kapusty vystačí pro 4 – 6 osob.