Lehký bramborový salát
800 g brambor 90 g cibule 0,5 l hovězího vývaru 150 g celeru 150 g mrkve 150 g znojemských okurek cukr, ocet, sůl, pepř hořčice olivový olej lahůdková cibulka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
800 g brambor 90 g cibule 0,5 l hovězího vývaru 150 g celeru 150 g mrkve 150 g znojemských okurek cukr, ocet, sůl, pepř hořčice olivový olej lahůdková cibulka
200 g kuřecího masa 120 g mraženého hrášku 1 mrkev 1 cibule 1/4 hlávky zelí 1 stroužek česneku stonek řapíkatého celeru olivový olej pepř, oregano, bazalka 400 g loupaných kozervovaných rajčat 110 g těstovin 4 větší šálky vody
4 – 5 králičích stehen 100 g másla 2 dl mléka 1 dl šlehačky 50 g slaniny 50 g mrkve 50 g petržele 1 citron 100 g cibule sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření bobkový list, tymián 3 dl vývaru (může být i z kostky) tuk na osmažení stehen 1 lžíce hladké mouky […]
400 g čerstvých hub 2 cibule 40 g sádla sůl, mletý pepř, mletý kmín 250 g rýže 1 lžíce oleje mletá červená paprika 2 mrkve 1/2 celeru masový vývar (z kostky masoxu)
Výborný, navíc i oku lahodící oběd z mletého masa a zeleniny! 500 g mletého masa 1/2 cibule 3 lžíce vegety 3 lžíce strouhanky 1 vejce olej na vymaštění pekáče šťávu z 1/2 citrónu 1 mrkev 2 – 3 rajčata nakládaný květák (4 – 6 růžiček)
Plátky šmakouna šálek zeleného hrášku šálek nastrouhané mrkve a celeru šálek nastrouhané mladé kedlubny a květáku 1 lžíce cibule 1 lžička pažitky 250 ml zakysané smetany
10 vajec 300 g vařených brambor 1 cibule 3 lžíce hořčice 200 g zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice 1/2 kelímku zakysané smetany 250 ml majonézy sůl
© OK – RECEPTY 2023. Powered by WordPress