Lehký bramborový salát

800 g brambor
90 g cibule
0,5 l hovězího vývaru
150 g celeru
150 g mrkve
150 g znojemských okurek
cukr, ocet, sůl, pepř
hořčice
olivový olej
lahůdková cibulka

Lehký bramborový salát – recept

Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme a naplátkujeme. Cibuli – jemně nakrájenou – ponoříme (v sítku) na pár vteřin do horkého vývaru. Celer a mrkev nakrájíme na kostičky a uvaříme v hovězím vývaru, poté scedíme. Vlažné brambory i zeleninu, kostičky okurek, cukr, ocet, hořčici, sůl, pepř i trošku oleje promícháme a nakonec přidáme spařenou cibulku.

Lehký bramborový salát necháme chvíli odležet a podávaný např. s kuřecími paličkami smaženými v trojobalu, nemá chybu!!