Kuřecí polévka pro gurmány

200 g kuřecího masa
120 g mraženého hrášku
1 mrkev
1 cibule
1/4 hlávky zelí
1 stroužek česneku
stonek řapíkatého celeru
olivový olej
pepř, oregano, bazalka
400 g loupaných kozervovaných rajčat
110 g těstovin
4 větší šálky vody

Kuřecí polévka pro gurmány – recept

Do většího hrnce dáme trošičku olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání je ohříváme, až začnou měnit barvu. To pak přidáme nastrouhaný na hrubém struhadle celer a mrkev a vše asi minutu restujeme.
Nakrájíme rajčata a přidáme i s nálevem do hrnce, přimícháme vodu a koření, přivedeme k varu a přidáme těstoviny. Polévku vaříme 15 minut, poté přidáme hrášek a na proužky nakrájené kuřecí maso.
Všechno zvolna vaříme ještě asi 15 minut, kdo potřebuje, dochutí solí a kuřecí polévka pro gurmány je hotová.