Mrzák
Jídlo ze starých receptů. 300 g zbytků pečeného či vařeného vepřového masa, škvarků nebo uzeného bůčku 400 g hrubé krupice masový vývar sůl, pepř majoránka, saturejka 4 stroužky česneku tuk na vymazání plechu
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Jídlo ze starých receptů. 300 g zbytků pečeného či vařeného vepřového masa, škvarků nebo uzeného bůčku 400 g hrubé krupice masový vývar sůl, pepř majoránka, saturejka 4 stroužky česneku tuk na vymazání plechu
předek z králíka srdce, plíce, játra, ledvinky 4 lžíce sádla 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky sůl 1 lžíce hladké mouky majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika)
250 g vepřového masa 250 g hovězího masa 250 g hrachu 2 cibule 2 vejce 3 stroužky česneku sůl, pepř majoránka sádlo
Levné, rychlé, chutné, oblíbené! 1 kg syrových brambor 150 g hladké mouky 2 vejce 150 g kysaného zelí trochu mléka česnek sůl, pepř, majoránka olej na smažení
50 g pohanky 50 g nízkotučného margarínu 1 střední cibule sůl, pepř majoránka česnek podle chuti sekaná pažitka na ozdobu
1 malá játrová paštika 1 vejce česnek majoránka sůl, pepř strouhanka podle potřeby
Vykostěné kotlety (asi 3/4 kg) 2 vejce 1 lžíce hořčice plnotučné trochu soli worcester, majoránka, mletý pepř, kmín a česnek utřený se solí -množství dáme podle potřeby a chuti 2 lžičky solamylu olej na smažení
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress