Segedínské roštěnky
4 roštěnky (nebo hovězí plátky z kýty) 100 g tučného vepřového masa 400 g kysaného zelí 1 velká cibule 3 lžíce oleje 250 ml kysané smetany mletá paprika sůl 2 lžičky hladké mouky
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 roštěnky (nebo hovězí plátky z kýty) 100 g tučného vepřového masa 400 g kysaného zelí 1 velká cibule 3 lžíce oleje 250 ml kysané smetany mletá paprika sůl 2 lžičky hladké mouky
1 litr masového vývaru (nebo bujón z kostky) 250 g žampiónů 50 g másla 50 g hladké mouky mletý bílý pepř, sůl 1 kysaná smetana petrželka nebo pažitka
600 g okurek 200 ml kysané smetany špetku soli 1 lžíci cukru 1 lžičku octa mletý pepř
1 kg mrkve (karotky) 1 kg brambor 30 g másla 10 g cukru 100 g slaniny 30 g cibule 1 kysanou smetanu sůl, pepř zelená petrželka na ochucení
Brambory cibule čerstvé (nebo sušené) houby sůl olivový olej čerstvá petrželka kysaná smetana (může být i sladká + 1 lžička hladké mouky)
5 lžic sádla 2 větší cibule 1 lžička mleté sladké papriky sůl, kmín talíř houbové směsi kousek masoxu 6 zelených paprik 4 stroužky česneku 1/8 l kysané smetany 1 lžíce hladké mouky
2 středně velké salátové okurky 2 – 3 stroužky česneku 4 natvrdo uvařená vejce 200 ml kysané smetany hrst nasekaného kopru sůl, bílý pepř
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress