Květáková polévka s hráškem
1 menší květák sůl 1 kostka masoxu 1 malá konzerva sterilovaného hrášku nebo přiměřené množství čerstvého 1 lžíce másla 1 větší mrkev těstovinová rýže 1 vejce pažitka nebo petrželka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 menší květák sůl 1 kostka masoxu 1 malá konzerva sterilovaného hrášku nebo přiměřené množství čerstvého 1 lžíce másla 1 větší mrkev těstovinová rýže 1 vejce pažitka nebo petrželka
400 g mrkve 200 g hrášku 40 g másla 1,5 dl smetany citrónová šťáva sůl, pepř
4 větší vepřové řízky z kýty sůl 1 lžička oleje 20 g másla 50 g šunky 50 g sterilovaného hrášku 2 vejce hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení olej na smažení
600 g libového vepřového masa 3 lžíce sádla sůl 1 velká cibule 3 zelené papriky 1 pálivá paprika 4 rajčata (nebo lečo) 3/4 šálku hrášku 1 lžička másla 100 g žampiónů 1 lžička škrobové moučky petrželka zelená
200 g hrachu slanina cibule, česnek kostka masového vývaru olej nebo sádlo sůl, pepř majoránka, petželka houska nebo rohlík
600 g vepřového masa (plecko) 350 g rýže 1 velká cibule olej 2 lžičky sladké mleté papriky sůl, špetka pepře 1 plechovka steril. hrášku
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress