Mrkev s hráškem na smetaně

400 g mrkve
200 g hrášku
40 g másla
1,5 dl smetany
citrónová šťáva
sůl, pepř

Mrkev s hráškem na smetaně – recept

Oloupanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě, necháme okapat, nakrájíme na proužky a osušíme. Hrášek vsypeme do vařící osolené vody, podusíme doměkka a scedíme.
Na másle osmahneme mrkev, zalijeme smetanou, přidáme hrášek, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
Hotovou mrkev s hráškem na smetaně okyselíme lžičkou citrónové šťávy.

Mrkev s hráškem na smetaně podáváme s vařenými brambory a plátkem dušeného nebo vařeného masa (hovězí, kuřecí či vepřové).

TIP

Namísto sladké smetany a citrónové šťávy můžeme v závěru přípravy jídla použít zakysanou smetanu.