Rychlý chalupářský salát se sýrem a cibulí
6 špekáčků 200 g eidamu 3 lžíce oleje 2 lžíce octa 5 lžic plnotučné hořčice 1 cibule 2 rajčata
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
6 špekáčků 200 g eidamu 3 lžíce oleje 2 lžíce octa 5 lžic plnotučné hořčice 1 cibule 2 rajčata
600 g vepřového srdce kousek cibule 40 g tuku (máslo, Hera) 40 g hladké mouky 2 dl smetany s obsahem 12 % tuku kousek sterilované okurky 1 lžička sardelové pasty 1 lžička hořčice cukr, sůl, celý pepř, bobkový list citron
2 kg brambor (pro 4 – 5 osob) 4 vejce 1 dl mléka 300 g anglické slaniny 150 g tvrdého sýra cibule sůl, pepř hořčice tuk
4 vejce 30 g směsi zmrazené zeleniny hladká mouka 40 g tvrdého sýra strouhanka sůl, muškátový oříšek olej naťová cibulka hořčice
500 g vepřové kýty 100 g cibule olej asi 150 g hořčice 150 g sterilovaných sladkokyselých okurek 100 g sterilované kapie 70 g sterilovaných feferonek i s nálevem sůl, mletý pepř
250 g mrkve 100 g celeru 200 g taveného sýra 50 g cibule 2 lžíce plnotučné hořčice 150 g měkkého salámu majonéza nebo tatarka sůl
jaksi patří k poslednímu dni v roce. Běžně jej připravujeme z vepřového kolena nebo hlavy, chutný bude i z plecka. Nabízíme několik receptů:
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress