Houbový perkelt
600 g čerstvých hub 70 g slaniny 1 cibule sůl 30 g hladké mouky mletá paprika masový vývar (může být i z masoxu) 1 lžíce rajčatového protlaku 250 ml kysané smetany podle chuti citrónová šťáva
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
600 g čerstvých hub 70 g slaniny 1 cibule sůl 30 g hladké mouky mletá paprika masový vývar (může být i z masoxu) 1 lžíce rajčatového protlaku 250 ml kysané smetany podle chuti citrónová šťáva
400 g čerstvých hub 4 papriky (zelené a červené) 2 cibule 40 g sádla sůl, pepř, mletý kmín
200 g kuřecího masa 120 g mraženého hrášku 1 mrkev 1 cibule 1/4 hlávky zelí 1 stroužek česneku stonek řapíkatého celeru olivový olej pepř, oregano, bazalka 400 g loupaných kozervovaných rajčat 110 g těstovin 4 větší šálky vody
Jídlo je to velmi chutné, jednoduché a poměrně rychlé! Kuřecí prsa houby cibule sůl, pepř olej smetana na vaření citrónová šťáva zelená petrželka na ozdobu
4 cibule 2 rajčata 1/2 středně velké salátové okurky sůl ocet trošku cukru usekané bazalkové listy ev. zelená petrželka
700 g hovězího masa (kližka) 500 g cibule 1 rajský protlak 1 lžíce mleté papriky 1/2 lžičky pálivé papriky olej – podle potřeby 1 červená paprika 1 litr vývaru (může být i z masoxu) 2 lžíce mouky hladké Na noky: 2 vejce 500 g hrubé mouky 50 g másla 250 ml mléka 1 lžička prášku […]
Rychlé a lehké jídlo! 400 g uvařených těstovin 150 g sendvičového nářezu (ev. šunku, angl. slaninu aj.) pokrájené na kostičky 5 lžic sterilovaného hrášku 1 vejce uvařené natvrdo a nakrájené nadrobno 1 lžíce hořčice 1 malý (125 ml) kelímek bílého jogurtu 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce tatarské omáčky 1 najemno pokrájená cibule
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress