Beskydský jehněčí guláš
600 g jehněčího (nebo mladého skopového) masa 2 lžíce oleje 50 g slaniny 2 cibule sůl, pepř 1 lžička sladké papriky 1 lžíce hladké mouky 100 g rajského protlaku 300 ml vývaru nebo vody 2 barevné papriky 2 naťové cibulky
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
600 g jehněčího (nebo mladého skopového) masa 2 lžíce oleje 50 g slaniny 2 cibule sůl, pepř 1 lžička sladké papriky 1 lžíce hladké mouky 100 g rajského protlaku 300 ml vývaru nebo vody 2 barevné papriky 2 naťové cibulky
1 kg brambor 1 šálek oleje 3-4 rajčata nebo 2 lžíce protlaku 1 cibule 3-4 stroužky česneku sůl a čerstvě mletý pepř trocha cukru
1 malá hlávka zelí 1 větší cibule 100 g slaniny 1 dl octa 4 lžíce cukru krupice sůl, mletý pepř 1 dl vody
600 g kapusty 100 g slaniny 1 větší cibule 30 g sádla 2 vejce sůl, mletý pepř špetka muškátového oříšku 200 g uzeného masa 200 ml mléka 100 g polohrubé mouky 2 stroužky česneku
Můžete si jej udělat pro sebe nejen jako chutnou večeři, ale i jako malé, nenáročné a přesto výborné pohoštění pro hosty. 200 g měkkého salámu (gothaj, junior, párkový – nebo šunka) 1 malé balení steril. hrášku 1 cibule 2 kyselé okurky 1 malá majonéza 1 lžíce hořčice cukr, sůl, ocet – podle chuti
Připravte si skvělé utopence na Váš (nejen) silvestrovský stůl. kvalitní špekáčky ocet a voda v poměru 1:1 na každý špekáček dejte 4 zrnka pepře a 1 zrnko nového koření na 3 špekáčky dejte 1 bobkový list a 1 cibuli
Na knedlík: 3 větší brambory 200 g jemně nastrouhané cukety 1 vejce hrubá mouka (asi 1 šálek) sůl …
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress