Dančí plátky na víně
4 dančí plátky z kýty 60 g sádla kousek mrkve, celeru, petržele a cibule celý pepř 2 bobkové listy nové koření ocet 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce rybízového džemu kousek citronu cukr 1 dl červeného vína sůl
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 dančí plátky z kýty 60 g sádla kousek mrkve, celeru, petržele a cibule celý pepř 2 bobkové listy nové koření ocet 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce rybízového džemu kousek citronu cukr 1 dl červeného vína sůl
500 g vepřového masa (kýta, plecko) 2 plné lžíce hořčice (nejlépe dijonské) 2 velké cibule 1 smetanu ke šlehání sůl, pepř olej kostka zeleninového bujonu
400 g kuřecí játra 2 jablka 1 – 2 lžíce kečupu 1 střední cibule grilovací koření (nebo podravka) sůl, pepř olivový olej zelená petrželka na přizdobení
500 g mletého masa (hovězí+vepřové) 4 klobásy (nejlépe ostravské) 1 vejce 1 větší cibuli 2 lžíce strouhanky hrst petrželové natě sladká mletá paprika mletý pepř, sůl 2 lžíce hořčice 4 dlouhé plátky slaniny 2 lžíce oleje nebo sádla 2 lžíce kečupu
Kdo nemusí zelňačku kyselou, může si uvařit zelňačku z bílého zelí. 1/4 hlávky bílého zelí 1 mrkev 1 cibulka 1 l zeleninového vývaru ze 2 kostek 1 lžička kmínu 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce oleje sůl, pepř 4 vařené brambory (z předešlého dne)
jelení plecko 10 dkg sádla 2 velké cibul 2 velké lžíce sladké papriky rajský protlak sůl gulášové koření 4 stroužky česneku majoránka kmín citrónová kůra hladká mouka vývar
2 velké mrkve 150 g tvrdého sýru 1 malá cibulka tatarská omáčka sůl a pepř podle potřeby
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress