Drůbeží paštika v listovém těstu
Lepší než chlebíčky! 300 g drůbežích jater 500 g kuřecích prsou 1 lžička bazalky 1 lžíce rostlinného oleje 2 vejce 200 ml smetany ke šlehání 1 listové těsto pepř, sůl 1 vejce na potření těsta
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Lepší než chlebíčky! 300 g drůbežích jater 500 g kuřecích prsou 1 lžička bazalky 1 lžíce rostlinného oleje 2 vejce 200 ml smetany ke šlehání 1 listové těsto pepř, sůl 1 vejce na potření těsta
1 kg libového hovězího (zadního) masa hrst pistáciových oříšků 3 jarní cibulky s natí 1-2 stroužky česneku olivový olej sůl, bílý pepř 3 lžíce čerstvě posekaného tymiánu, bazalky, petrželky 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce zakysané smetany
Recept pro ty, kdo mají smysl pro lahodnou delikátnost: Rozporcovaný menší králík 4 stroužky česneku rozmarýn, tymián a majoránka chilli paprička rajčátka svazek bazalky bílá cibulka olivový olej extravergine 3 sklenky suchého bílého vína 400 g těstovin (bucatini) strouhaný parmezán
4 – 6 porcí mořské štiky 4 rajčata 2 – 3 cibule 2 lžíce hladké mouky 1 dl bílého vína sůl, pepř bazalka olej citrón
500 g hlívy ústřičné snítka bazalky 3 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce bílého vína sůl, pepř
6 plátků krůtích prsních řízků (ev. j. maso, např. kuřecí, vepřová kýta ap.) 1 sáček Knorr Inspirace Zapečené kuře se žampiony a sýrem (dostanete koupit) 1/2 svazku bazalky 50 g hub olej 150 g zakysané smetany sůl, pepř 50 g strouhaného sýra
1 svazek nahrubo nakrájené čerstvé bazalky 2 stroužky česneku 80 ml olivového oleje 30 g piniových (nebo vlašských) oříšků 100 g nastrouhaného parmezánu mořská sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress