4 ks kuřecích skeletů
2 sáčky rýže (asi 250 g)
1 plechovka sladké sterilované kukuřice
1 větší sterilovaná okurka
200 ml majonézy
1 lžíce citrónové šťávy
sůl, pepř
1 rajče na ozdobení
Rýžový kuřecí salát – recept
Omyté kuřecí skelety zalijte v hrnci studenou vodou, osolte a uvařte pod pokličkou doměkka. Pak je vyjměte z hrnce, nechte ochladnout a uvařené maso oberte z kostí.
Rýži uvařte, nechte prochladnout a v míse ji smíchejte s nakrájeným kuřecím masem, přidejte scezenou kukuřici, nadrobno nakrájenou okurku, citrónovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte majonézu, promíchejte a rýžový kuřecí salát dejte do lednice vychladit.
Podávejte jej s bílým pečivem ozdobený na plátky nakrájeným rajčetem.
TIP
Dáte-li spolu se skelety povařit i kořenovou zeleninu, kousek cibule a pár kuliček nového koření a celého pepře, získáte zároveň výborný kuřecí vývar, který pak už jen přecedíte, doplníte kapáním nebo těstovinami a máte kompletní oběd pro 4 osoby za zhruba 100 Kč.
Dobrou chuť!